Viimeinen sana – mutta kenen?

Julkisen palvelun Yle ei luota omaan journalistiseen osaamiseensa, vaan tarvitsee media-aiheiseen ohjelmaansa vakiovieraiksi kaupallisten mediayhtiöiden päätoimittajia.
Vuoroviikoin viimeistä sanaa ovat sanomassa Sanoma Oy:n ja Alma Median edustajat.

Ylen perjantai-illan, ’mediakriittiseksi’ itseään kutsuvalla ”Viimeinen sana” -ohjelmalla olisi edellytyksiä tulla oikeasti mediakriittiseksi ohjelmaksi. Se on kuitenkin – ilmeisen tietoisesti Ylen johdon taholta – tehty mahdottomaksi valitsemalla ohjelman vakiovieraiksi journalisteja, mutta ei journalismin tutkijoita.

Eikä edes mitä tahansa journalisteja, vaan – kuten esim. eilen – tutkitusti ideologisesti puolueellisen Iltalehden päätoimittaja Perttu Kauppinen.

Eilen 21.10. aiheena oli ”Antaako media liikaa valtaa ekonomisteille”?
Vastausta kysymykseen ei tietenkään saatu. 

Ekonomistivieras, Laboren tj, taloustutkija Mika Maliranta ei saanut vastattavakseen kovinkaan ytimekkäitä kysymyksiä, ja hänen roolinsa jäi osaamiseensa nähden heiveröiseksi.

Viimeinen Sana olisi kehityskelpoinen ohjelma, mutta sen puitteet, formaatti ja ennenkaikkea journalismin tutkijoita karttavat vierasvalinnat pitävät huolen siitä, että anti säilyy enimmäkseen perjantai-illan viihteenä – vaikka toimittaja Rosa Kettumäellä selvästi olisi sekä haluja että kykyjä enempäänkin.

Kategoria(t): Media, Politiikka, Talous, Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *