Someraivon lietsontaa

Kärsin ilmeisesti ajoittaisesta masokismista, koska päätin viikko sitten työntää pääni mehiläispesään ja liityin fb-ryhmään ”Perussuomalainen Suomi”.
Ryhmässä on 4,5 tuhatta jäsentä. Vastaavia ryhmiä on muitakin.

Kokemus on karmaiseva mutta opettavainen. Samaan aikaan kun suuri osa kansalaisista keskustelee facessa tavallisista asioista kantojaan perustellen ja muita kuunnellen, on tässä ryhmässä päällä krooninen älämölö, huuto, solvaaminen ja valehtelu. Useimmilla tähän mekkalaan osallistuvilla on koirapilleihinsä puhaltavilta mielipidejohtajilta peräisien olevat valmiit vuorosanat, joita kommentteihin koetetaan parhaan kyvyn mukaan näpytellä – vaihtelevalla menestyksellä.

Raivokas hallituspuolueiden haukkuminen, ministereiden nimittely ja väkivaltaan vihjaavat kommentit on arkipäivää. Ja kaiken mekastuksen pohjalla muhii äärifanaattisuuteen vivahtava vastakkainasettelu ja täydellinen tosiasioiden halveksunta.

Tämä Trollipersujen someraivo ei ole syntynyt sattumalta, vaan on puolueesta johdetun ja masinoidun propagandan seuraus. Mallia on otettu USA’n trumppilaisuudesta, missä vastakkainasettelu, avoin valehtelu, tosiasioiden peittely ja törkeä kilpailevien poliitikkojen solvaus on ainoa strategia.

Tätä tuodaan nyt Suomeen ja lujaa.

Se miksi tällä metodilla saavutetaan lähes 20 %:n kannatuslukemat johtuu yksinkertaisesti siitä, että muut puolueet eivät ole halunneet heittäytyä tähän verbaaliin mutapainiin, vaan pyrkivät puhumaan kanssaihmisiään kunnioittaen.

Kuinka kauan näin voidaan toimia? Osassa perinteisiä puolueita on nähtävissä jonkinlainen hiljainen toive, että kyseessä olisi tilapäinen häiriö, joka menee ohi ja politiikassa palattaisiin normaaliin kielenkäytöön. 

Ei ole!

Vihanlietsojien tavoitteena on poliittisen valtansa kasvattaminen. Vielä vuosi pari sitten ajattelin, ettei tämä epä-älyllinen mölyäminen Suomessa mene läpi, mutta on ollut pakko päivittää käsityksiä. 

Kielenkäytön koventuminen on noteerattu jo korkeimmassa valtionjohdossa.
Pitäisi olla jo kaikille selvää, että myötähäpeilevä katseella seuraaminen ei enää riitä.

Kategoria(t): Kotimaa, Politiikka, Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

One Response to Someraivon lietsontaa

 1. AikaMies sanoo:

  Jep!
  Olet ensimmäisten joukossa – itse jo aikoja sitten epäilyni ilmiannoin – tuota huomaamassa.
  Tämä Trol­li­per­su­jen some­raivo ei ole syn­ty­nyt sat­tu­malta, vaan on puo­lu­eesta joh­de­tun ja masi­noi­dun pro­pa­gan­dan seu­raus. Tiedäsitten, mistä malli on otettu, mutta tuntuu toimivan. Tuossa pillinpuhallus
  Riikka Purra
  @ir_rkp
  ·
  24. heinäk.
  Kummalla puolella, öyhövasemmalla vai -oikealla, on nykyään enemmän sometrolleja, pelkkään päänaukomiseen tarkoitettuja tilejä, henkilöitä, joiden ainoa tarkoitus on rähjätä, vääristellä, haukkua, uhkailla? Kummalta puolelta tehdään enemmän epäasiallisia hyökkäyksiä? Ajatuksia?

  Melkolailla vaatimaton teksti aiheutti ehdollistetuissa reilut 750 purkausta. Vihankylvö näyttää onnistuneen. Olihan vastajoukossa jokunen ”öyhövasemmistolainenkin”. Itsekin tietysti kinaamassa, jotta tuntevat itsensä tärkeiksi ja tietysti huomioitani tekemässä, mutta se on jo toinen juttu.
  Aktiiviset, kirjoitustaitoiset”opetuslapset” ovat (vielä) kohtuullisen pieni joukko, joten mielestäni eikun lusikka soppaan josvaikka joku, steroidit välttänyt huomaisi väärää mestaria reuraavansa.
  Pitäkööt muuten suljetut ryhmänsä – sivusta kun seurailee, niin ”näkee ja kokee”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *