PALKKAVEROTUKSEN ULKOISTAMISTA

Mediamme verokeskustelu on sen verran korruptoitunutta, että tarvitaan tamperelainen talousprofessori toteamaan perusasiat. Meillä on päivitelty pitkään sitä, miksi yksityinen terveydenhuolto näyttää lääkäreiden keskuudessa olevan parempi palkanmaksaja kuin julkinen.

Selitys on Tampereen Yliopiston talousprofessori Matti Tuomalan mukaan yksinkertainen: Yrityksissä on vuoden 1993 verouudistuksen jälkeen voitu laillisesti maksaa palkkoja pääomatuloina. Ja, kuten tiedämme, pääomatuloverotus ei ole progressiivista, kuten palkkavero.  Tai no, onhan se: Pääomatuloista maksetaan 50 000 euroon saakka 30 % veroa ja ylittävältä osalta 32 %.
Huima progressio, vai mitä?

On käsittämätöntä, miten eriarvoisesti palkka- ja pääomatuloja verotetaan. Ja sitten hämmästellään silmät pyöreinä, että miksi se julkinen terveydenhuolto tulee noin paljon yksityistä kalliimmaksi. Vastaus: Siksi, että yksityisellä puolella veronkierto on laillista, kun taas julkinen puoli pidättää verot taulukoiden mukaan.

Tässä olisi demareillekin ihan oikea vaaliteema kalastusmaksujen tilalle.

Kategoria(t): Kotimaa, Talous Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

One Response to PALKKAVEROTUKSEN ULKOISTAMISTA

  1. Eräs Isä sanoo:

    Eivät demarit semmoista voi tehdä, sehän harmittaisi heidän lähintä yhteistyökumppaniaan, Kokoomusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *