Tummaihoinen afroälykkö vs. valkoihoinen jenkkityperys

USA:n presidentti Barack Obama on edeltäjistään poiketen ottanut aktiivisesti kantaa meneillään olevan vaalikampanjan ehdokkaiden puheisiin. Osaksi voi olla kyse siitä, että hän haluaa edistää oman puolueensa ehdokkaan menestymistä vaalissa. Päällimmäiseksi vaikutelmaksi Obaman Trumph’iin liittyvissä kommenteissa jää kuitenkin tunne, että presidentille tuottaa vaikeuksia olla kommentoimatta republikaaniehdokkaan yhä järjettömämmiksi muuttuvia väitteitä.

USA:n valtapolitiikassa ollaan täysin uuden tilanteen edessä kun tummaihoinen, afroamerikkalaiset juuret omaava sivistynyt älykkö kommentoi maan rakoon perinteisellä jenkkityylillä esiintyvän valkoihoisen, sukujuuriltaan irlantilaisen populistin.

Eilisessä uutispätkässä Obamalta kysyttiin Clintonin ja Trumphin väittelyihin liittyen, että nauraako hän koskaan niitä kuunnellessaan.

”Most of the time” oli vastaus.

Kategoria(t): Ulkomaat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *