Let’s just lie!

HBO:n valikoimissa esitetään jenkkisarjaa ”The Loudest Voice”.
Sarja kuvaa amerikkalaisen FoxNews -uutiskanavan syntyhistoriaa. Kanavahan on tunnettu valheen rajoille saakka venytetystä journalismistaan, joka on mullistanut amerikkalaista tv-kulttuuria.
Donald Trumpin presidenttiyden edellytykset luotiin pitkälle Fox’in toimesta.

Mediaguru Robert Murdochin omistaman kanavan pari vuotta sitten edesmennyttä päätoimittaja Robert Ailes’ia sarjassa näyttelee Russel Crowe.

Jos haluaa ymmärtää nykyisen ”totuudenjälkeisen” ajan uutisilmiöitä sateliittikanavilla, printissä, tv’ssä tai somessa, kannattaa perehtyminen aloittaa tästä sarjasta. Se kertoo raadollisen rehellisesti, mitä tapahtuu kun uutismedia hylkää perinteisen journalismin ja ryhtyy puhtaaksi mielipideorganisaatioksi.

Viihdemaailmassa – sekä kirjallisuudessa että elokuvissa – on jo kauan rakenneltu tarinoita, joissa riittävän suuren ihmisjoukon mielipiteitä hallitseva globaali media kykenee hallitsemaan pörssiä ja sekä valtioiden että sotilaallisten puolustusliittojen päätöksentekoa.

Donald Trumpin valinta USA:n presidentiksi on todiste siitä, että kyseessä ei enää ole pelkkä fiktio. Toistaiseksi Eurooppa, Pohjoismaista nyt puhumattakaan ovat koulutusta ja tiedettä arvostavan historiansa ansiosta hieman paremmin suojattuja.

Tosin Britanniassa pääministeriksi valittiin juuri äsken Boris Johnson, mies joka valehteli Brexit -kampanjassaan Britannian maksamista korvauksista EU:lle, jäi valheistaan kiinni, mutta säästyi syytteiltä.
Roger Ailes’in sanoin: ”We don’t follow the news, we make the news!”

Kategoria(t): Media, Ulkomaat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *